SLK cup

Biesheuvel Autosport start nieuwe betaalbare race klasse

In de zomer van 2015 heeft Biesheuvel Autosport de krachten gebundeld met een aantal partijen om ook op het circuit met een betaalbare en spectaculaire cup te komen. In het raceseizoen 2016 wordt daarom een geheel nieuwe en vooral betaalbare race klasse geïntroduceerd, namelijk de Mercedes-Benz SLK Cup. In 2016 wordt in ieder geval met de Mercedes-Benz 230 SLK gestart; eventueel zal ook de 200 SLK worden toegelaten. Dit laatste hangt af van de animo van rijders en teams.

Het racen met de Mercedes-Benz 230 SLK betekent een mooie aanvulling op de huidige auto’s in de diverse race series. Als uitgangspunt dient een standaardauto met 193 pk, met daarbij de noodzakelijke veiligheidsaanpassingen en natuurlijk een race kit. Voorop staat dat de running costs zo laag mogelijk zijn. Bijzonder is dat met de Mercedes-Benz SLK zowel met open als gesloten dak geracet kan worden!

De door Biesheuvel Autosport met zorg samengestelde race kit zal bestaan uit een AST schokbreker & veren set, een rolkooi met aanpassing van het dak en de kofferklep, met daarnaast een onderdelen pakket, bestaande uit sportstuurwiel, racestoelen & gordels, lichtmetalen wielen en racebanden, etc. Biesheuvel Autosport kan door jarenlange ervaring en goede relaties met de fabrikanten topkwaliteit leveren voor een lage prijs. Zie voor de specificaties van de race kit het hoofdstuk ‘SLK Cup / Race kit’.

De door de KNAF gecertificeerde rolkooi en de aanpassing van het dak en kofferklep is zo gemaakt dat men zowel met een open als dichte versie kan rijden. Zie voor het certificaat van de rol kooi het hoofdstuk ‘SLK Cup / Race kit’

Zo laat Biesheuvel Autosport zien dat actief deelnemen aan autosport ook voor coureurs met een klein budget tot de mogelijkheden behoort. Waarbij plezier beleven voorop staat!