Nieuwsbrief : Zandvoort 9 juni

Na de enerverende  SLK race op het circuit van Zolder, werd weer met spanning uitgekeken naar de race in Zandvoort. Echter de weersomstandigheden waren s; morgens van dien aard dan met het ergste moest vrezen Tijdens de kwalificatie werd er onder hevige regenbuien  gereden waarbij  Nandor Trumpi tot ieders verrassing de tweede tijd noteerde achter de ongenaakbare Niels Nipperus. Gastrijder Simon Knap, normaliter rijdend in de GT4 klasse, noteerde een zevende tijd. Simon was door het MDM team uitgenodigd om eens een keer in de SLK te rijden. Kimberley van Druninck, was de zware klap van Assen weer geheel te boven en zette een twaalfde tijd op de klokken.

Twee uur later, onder stralende zon, werd het startsein gegeven van de eerste SLK Cup race. Voor de eerste keer had de DNRT besloten dat er in plaats van twee race er drie gereden zouden gaan worden in de SLK Cup.

En wat voor een race. Het zou één van de spannendste race worden van de afgelopen wedstrijden. Theo van de Berg, die helaas enkele races moest missen, zetten direct de toon. Samen met Niels Nipperus en gastrijder Simon Knap nestelde hij zich aan de kop van het veld. Achter deze drie ontstond er ook een groepje aangevoerd door Dirk van Dijk, waarbij de minimale verschillen in tiende van een seconden uitgedrukt konden worden. Met  vijf coureurs binnen viertiende van een seconden, kunnen we dan ook van echt Cup Racing spreken. Jammer was dat Wout de Graaff een rem fout maakte, waardoor hij Eelco Sirag uit de wedstrijd reed. Eelco kon dan ook  zijn auto niet tijdig klaar krijgen voor de tweede race.  Met een neus lengte voorsprong werd uiteindelijk Niels Nipperus voor Theo van de Berg winnaar. 

Bij de  tweede race waren het weer Niels Nipperus , Theo van de Berg en Simon Knap die het veld aanvoerde. Wederom gevolgd door de groep van 6 man die nu aangevoerd werd door Gert-Jan Konijnendijk. Echter de verschillen waren nu nog  kleiner. Nu met zeven auto’s binnen een seconden. Waarbij, de benjamin onder de rijders, Lars Poel, indruk maakte door als negende te eindigen. Ook Ad Bouman liet van zich spreken. Ad had net in het Pinksterweekend de 500 van Lopik achter de rug. Een autocross wedstrijd over 500 ronden waarbij als vierde eindigden. Ad komt dan ook steeds beter in zijn ritme in de SLK klasse. Waarbij hij z’n  rijstijl nog enigszins moet aanpassen aan de circuit omstandigheden. Maar dat Ad er zal komen staat boven alle twijfel. Uiteindelijk werd Theo van Berg  verrassend winnaar van de tweede race, gevolgd door Simon Knap op de tweede plaats. De derde race was wederom spannend te noemen. De top werd wederom ingevuld door Simon, Theo en Niels. Met direct daar achter Dirk van Dijk, die op de voet gevolgd werd door de verrassend sterk rijdende Johan de Rouw. Je ziet dan ook dat Johan tijdens elke race steeds beter gaat worden. Vooral ook doordat hij meer en meer de wagen de juiste afstelling kan geven door te spelen met de demping en banden spanning. Ook in de derde race waren de verschillen minimaal. Het was deze keer Simon Knap die, die na het uitvallen van Theo van de Berg, aan het langste einde trok. Voor de eerste keer waren het dan ook twee rijders die hetzelfde aantal punten bij elkaar reden. Simon Knap en Niels Nipperus eindigden met 39 punten op een gedeelte eerste plaats, waarbij Simon , als winnaar van de laatste race, volgens het reglement de bloemen en prijs van de eerste plaats in het dag klassement kreeg overhandigd. Het is dan ook geweldig te constateren, dat deze drie races drie verschillenden winnaars opleverde. Je ziet, dat ook in deze klasse, het echte Cup racen terug is .  Vooral is het ook de aanpak en het doorvoeren van de reglementen, van de organisatie van de Mercedes Benz SLK Cup. die bepalend is van een goede gang van zaken in deze Cup. Ook een belangrijke factor is de familie sfeer die er rond de SLK cup hangt. De gezamenlijke catering maakt daar dan ook een belangrijk deel van uit.
Volgende Race : 5 augustus Zandvoort. 
Totaal Uitslag van de drie races: Omdat Simon Knap niet voor de SLK Cup ingeschreven is, telt hij wel mee voor het dag klassement , echter niet in de punten telling voor het Mercedes Benz SLK Cup klassement. Zie ook www.slkcup.nl    

Uitslag Dag klassement
1e Simon Knap
2e Niels Nipperus
3e Dirk van Dijk
4e Gert-Jan Konijnendijk
5e Theo van de Berg
6e Johan de Rouw
7e Nandor Trumpi
8e Daniel Overduin
9e Lars Poel
10e Ad Bouman
11e Wout de Graaff
12e Kimberley van Drunick
13e Eelco Sirag