Mercedes SLK Cup trekt de aandacht op het circuit van Zolder.

Henk Maassen van de Brink, nieuw leider.

         

Dat het leeft bij de deelnemers uit de Mercedes SLK Cup, bleek afgelopen dinsdag tijdens de tweede wedstrijd, die zich afspeelde op het Circuit van Zolder. Niet minder dan 27 coureurs hadden zich ingeschreven voor deze wedstrijd. Ten opzichte van vorig jaar was de deelname meer dan een verdubbeling. Alle toppers waren aanwezig. Naast de gebruikelijke top konden we dan ook veel nieuwkomers begroeten. Voor velen was dit circuit dan ook een grote uitdaging.
Johan de Rouw had zijn zinnen op deze wedstrijd gezet, met als grote outsiders Ad Bouman en Henk Maassen van de Brink en Robin Vogel. Echter tijdens de kwalificatie verraste Michel Koel iedereen door de polepositie voor zich op te eisen. Nog een verrassing was Martin Huisman die tijdens de kwalificatie de 8e plaats innam. Michel Koel echter, die samen met Remco Strijk de SLK besturen, bleek nu de te kloppen man te gaan worden. In de eerste race waren de gevechten tussen rijders over het gehele veld te zien. Zowel voorin het veld, in de midden sector en achterin het veld ontstonden  fraaie gevechten. In de eerste race ging het voornamelijk tussen Michael Koel – Henk Maassen van de Brink, Johan de Rouw en Ad Bouman. Echter, de verrassing van de dag, Michael Koel trok uiteindelijk aan het langste eind. De tweede race werd er een om door een ringetje te halen. Met weer Michael Koel, op de voet gevolgd door Henk Maassen van de Brink en Johan de Rouw. De druk om te presteren werd Johan de  Rouw wellicht iets te veel. Kwam wellicht ook door het feit dat in de eerste race 5 plaatsen naar achter werd gezet door een foutieve startopstelling. Johan had niet zijn dag en kwam zelfs een keer geheel buiten de baan terecht. Wat hem veel plaatsen naar achter deed belanden. Het gevecht vooraan ging weer voornamelijk tussen  Ad Bouman – Robin Vogel en Henk Maassen van de Brink. Uiteindelijk door Michael Koel ook deze keer weer aan het langste eind, gevolgd door Henk Maassen van de Brink.
De beide Dakar rijders, Edwin Kuijpers en Maurik van den Heuvel nestelde zich mooi in het middenveld. De enige dame in het veld, Evelin Dorssers reed een bekeken race en wist zich een mooie 17e plaats voor zich op te eisen, tussen al dat mannelijk geweld.
Maup Polak had niet zijn dag, Net voor de kwalificatie begaf zijn accu het . Echter de saamhorigheid binnen de cup bewijst eens te meer dat iedereen elkaar help als de nood aan de man is. Jochem van de Wiel ( JW Racing)  hielp Maup dan ook aan een nieuw accu, waardoor hij alsnog kon deelnemen aan de races. Echter in de tweede race was het een kapotte gasklep waardoor hij achter in het veld belande. De Race op het circuit van Zolder werd door iedereen als een top evenement ervaren waarbij de sfeer binnen de cup de boventoon voerde. Na afloop van elke race wordt dan ook,  tijdens het gezamenlijke diner in de SLK Vip Trailer, de prijzen uitgereikt. Uitslag > zie de site uitslag