Onderlinge verschillen minimaal tijdens de 2e SLK Cup race ( Zolder)

Dinsdag 28 mei konden de Mercedes SLK Cup rijders zich weer opmaken voor de 2e confrontatie op het circuit van Zolder.
De weersvoorspellingen waren deze keer niet al te gunstig. Sommige verheugde zich  echter op de regen. Tijdens de kwalificatie, die deze keer samen viel met de tijdtraining, was het Robin Vogel die de toon zetten. Op de gladde baan waren het nu wel andere rijders die super snel bleken te zijn. Zo eiste  Sem van Ooijen de tweede  plaats en Gert-Jan Konijnendijk de 3e plaats voor zich op. Verrassend was ook het sterk optreden van Mark Boonstra.  Maurik van den Heuvel kon door een kapotte accu  geen tijd neer zetten, wat hem op de laatste startrij deed belanden.

De eerste race verliep nogal wat chaotisch, met veel ongelukken bij de BMW rijders die samen met de SLK gestart was. Wat uiteindelijk resulteerde dat er van de 10 ronden er maar 5 op snelheid gereden werd. Robin Vogel was de snelste, gevold door Henk Maassen van den Brink. Nieuwkomer Arjan Arendse reed zich naar een uitstekende 13e plaats, terwijl Colin Herber, ( ook een nieuwkomer ) zich naar een keurige 8e plaats reed.

De tweede race werd er een om van te smullen. Onderlinge gevechten vonden plaats door het gehele veld. Voorin waren het vooral Henk Maassen van de Brink, Sem van Ooijen, Ad Bouman, Robin Vogel en de verrassend sterk rijdende Monny Krant die de dienst uit maakte. Daarachter ontstond een groepje bestaande uit John van Dartel, Collin Herber, Maurik van den Heuvel en  Klaus Hobo.  Opvallend was dat Eric van Ooijen steeds beter gaat rijden. Hij wist in deze race naar een mooie 12 plaats toe te rijden. Pechgevallen waren er ook. Zo had Mark Boonstra een lekke band en Joop Kooreman had geen goed werkende versnellingsbak.

Met het ingaan van de laatste ronde was het nog steeds stuivertje wisselen tussen 5 rijders. Hierbij ging het er vel van langs en zodanig dat zowel Robin Vogel als Ad Bouman een straf opliepen, doordat zich niet hadden gemeld bij de wedstrijdleiding. Dit laatste veroorzaakt doordat ze elkaar raakte. Uiteindelijk ging de overwinning naar Henk Maassen van de Brink met op de tweede plaats  Sem van Ooijen en derde plaats Dirk van Dijk 
Opvallend waren de minimale verschillen in tijden. Zo reden 5 rijders tijden die 3 tiende van elkaar lagen

Complete uitslag > zie www.slkcup.nl   

De prijsuitreking