Zandvoort, 23 juni 2018

     

Weer volop strijd in de  Mercedes SLK Cup

Tijdens de derde wedstrijd voor de Mercedes SLK Cup 2018, kwamen er weer 30 rijders aan de start in het zonnige Zandvoort. Vanaf de eerste race 2,5 jaar geleden, is het opmerkelijk dat de SLK Cup rijders nog geen regen race voor de wielen hebben gekregen. De strijd is er echter niet minder om. De grote uitdager van afgelopen zaterdag was wederom Johan de Rouw, die zijn visitekaartje gelijk afgaf door de Pole op zich op te eisen. De verrassing van de dag was in dit geval Wout de Graaff die een derde tijd voor zich op eiste in de kwalificatie. De race werd gekenmerkt door de diverse sportieve gevechten die overall door het veld ontstonden. Met name aan de kop was het uiterst  spannend. Met de eerste tien rijders binnen een seconden, werd het eindelijk toch Johan de Rouw die aan het langste einde trok, direct gevolgd door Wout de Graaff, die tijdens de wedstrijden zich steeds beter thuis gaat voelen. Daarnaast was het Robin Vogel en Sem van Ooijen die zich vooraan melden. Verrassend was ook het optreden van Ad Kras, die dit jaar voor de eerste keer aan de start kwam en die zich direct met een achtste  plaats de aandacht voor zich opeiste. In het middelveld waren het vooral Maurik van de Heuvel, Dirk van Dijk, Mark Boonstra en Nandor Trumpi die felle sportieve gevechten uitvochten. Echter bij sommigen kwam de teleurstelling na de race. Met strafseconden voor tracklimits, waarvoor ze 10 seconden straf opliepen. De tweede race werd een race uit het boekje. Met John Peters, Johan de Rouw, Robin Vogel en Wout de Graaff in de hoofdrol.
Uiteindelijk was het Johan de Rouw die wederom aan het langste einde trok, nu gevolgd door Robin Vogel. De enige dame in het veld. Evelin Dorssers reed een bekeken race. Echter ze werd gestraft door de overtreding van de tracklimits wat ze uiteindelijk een 6 tal plaatsen koste. Enige uitvaller was Gertjan Konijnendijk, die met versnellingsbak problemen zijn auto aan de kant moest zetten.

Uitslag
1e Johan de Rouw
2e Robin Vogel
3e Wout de Graaff
4e John Peters
5e Henk Maassen van de Brink

       

Dat de SLK Cup na twee jaar nog steeds zijn aantrekkingskracht niet verloren heeft, bewees afgelopen zaterdag weer doordat er weer 5 nieuwe aanvragen voor deze Cup weer binnen stroomde.
Het gaat er dan ook op lijken dat de teller naar de 50 SLK ‘s gaan