Zandvoort , 4 augustus. Mercedes SLK Cup
Vreugde en teleurstelling liggen dicht bij elkaar

Afgelopen zaterdag kwamen, ondanks de vakantie tijd maar liefst 23 racewagens in Zandvoort aan de start van de,  inmiddels immens populaire Mercedes SLK Cup.

  

Alle favorieten voor het klassement waren aanwezig. Tijdens de tijd training verraste Robin Vogel,  vriend en vijand door een Pole Positie voor zich op te eisen. De wedstrijd die verreden werd, was in twee races verdeelt. Eén wedstrijd over 10 ronden en Eén over  vijftig minuten met een verplichte pits stop. Tijdens eerste race  werd direct al de toon gezet door Wout de Graaff, die in vel gevecht was met Robin Vogel en Martin Huisman.  Direct gevolgd door de leider in het klassement Johan de Rouw, Henk Maassen van de Brink en Theo van de Berg. En dat er een onderlinge strijd is bewijzen de onderlinge verschillen in tijden waarbij de aantekening dat er tussen de eerste acht rijders nog geen 1 seconden verschil in tijdronde zit
Ondanks dat Robin Vogel de Pole had kon hij deze niet verzilveren. De eerste race werd dan ook een prooi voor Wout de Graaff. Een geweldige opsteker voor Wout omdat hij in het verleden steeds wel iets mee maakte wat hem steeds  een podium plaats koste.

Vreugde en verdriet dicht bij elkaar.

De tweede race werd er één met een bijzonder afloop, waarbij Vreugde en teleurstelling dicht bij elkaar lagen.
De 50 minuten race werd en één om niet snel te vergeten, Wout de Graaf pakte direct de kop positie( wat hem later duur kwam te staan) gevold door Martin Huisman, Johan de  Rouw, Robin Vogel en Theo van de Berg. Het werd een spannend verloop waar met name alles om de verplichte pits stop zou draaien. Wat voor veel coureurs een leermoment was.  In het middenveld ontstonden er diverse mooie gevechten waarbij bumper aan bumper gereden werd. Hierbij vielen de prestaties op van, vooral Mark Boonstra, die nu mee kon strijden met onder andere Ad Bouman en Monny Krant en Klaus Hobo.  Daarnaast was het ook Theo  Peters, de nieuwe man in de SLK Cup , die nu verlost van technische problemen , zijn rondjes kon maken en die daar door zijn wagen steeds beter leert kennen. Het is dan ook mooi om te zien dat de onderlinge gevechten op een uiterst sportieve manier worden bestreden.

  Robin Vogel klaar voor de start Samen met team leider  Dennis Bus

Na  de verplichte pits stop bleef Wout de Graaff de kop positie houden, waarna hij als winnaar afgevlagd werd. Hij kon zijn  geluk niet op, Werd door iedereen gefeliciteerd totdat niet veel later Nico Biesheuvel, terug kwam van de Control toren. Met de officiële  uitslag. Wat bleek. Wout de Graaff had 10 seconden straf gekregen voor een Jump Start en daardoor eindigde Wout niet op een eerste maar tweede plaats eindigde . Voor Martin Huisman was het zijn eerste  overwinning.  Martin is de man dan ook die door de concurrentie in de gaten gehouden moet worden voor het kampioenschap. Het wordt bijzonder spannend aan de kop van de SLK Cup Kampioenschap. Waarbij nu al meerdere rijders aanspraak gaan maken wie zich kampioen mag gaan noemen. Er zijn nog twee wedstrijden te verrijden voor de SLK Cup.

  Wout de Graaff nog de feestvierder >> Maar na later bleek een teleurgestelde Wout