Deelname in de Mercedes SLK Cup 2018 explosief gegroeid

Wat twee jaar geleden schoorvoetende op het circuit werd gepresenteerd werd, is nu, twee jaar later uitgegroeid tot Nederlands meeste aansprekende raceklasse geworden.  De organisatie van de Mercedes SLK cup verwacht dan ook, dat tijdens de eerste race op zaterdag 31 maart er ca  35 SLK’s
( met wellicht een uitloop naar 40 SLK’s )aan de start zullen verschijnen. Waaronder een zestien tal nieuwe rijders. Onder deze nieuw groep van rijders ook opvallende namen uit de rally en Dakar wereld. Met name zal dan ook uitgekeken gaan worden naar de verrichtingen van Edwin Kuijpers en Maurik van den Heuvel, beide komen uit deze tak van autosport. Zullen deze twee rijders de kop groep gaan van afgelopen jaar gaan versterken !!!

Daarnaast zal ook het team Garagepark Race Team,  met initiatief nemer, Rick Venema,  veel opzien baren doordat  er twee wagens ingezet gaan worden. De reden dat Rick dit team heeft opgezet heeft.is het feit dat het een low budget raceklasse is geworden en dat alle SLK’s gelijk zijn, wat hem zeer aanspreekt.

 

Ook nieuw is het dames team van JW Racing,  van Jochem van de Wiel, die zijn twee dochters Estelle en Fabienne inzet in deze klasse.
We kijken ook uit naar Evelin Dorssers, Evelin reed de laatste wedstrijd in 2017 mee om de sfeer te proeven.
Uitzendbureau TC Works, van Sandra Hollaar, zal een wagen inzetten die bestuurd gaat worden door haar man, Marc Boonstra. Marc heeft vorig jaar eerst de kat uit de boom gekeken en was voordat hij definitief instapte, diverse keren op bezoek geweest bij de SLK Cup. Om, zoals hij het treffend formuleerde, de sfeer te proeven.
Dat dit laatste mede de oorzaak is van de explosieve groei, bewijst ook de deelname van Semmy van Ooijen. Vorig jaar ging zijn vader Eric van Ooijen hem al voor. Semmy verkocht zijn autocross wagen om dit jaar ook deel te gaan nemen in de SLK Cup. Ook de vriend van Eric van Ooijen, John Dartel, garagehouder uit Rotterdam, heeft, na een jaar afkijken, ook het racebloed in de aderen gekregen.

Nog een verrassende naam die dit jaar instapt  is Maup Polak. Maup heeft zijn Porsche race auto verkocht en de  overstap gemaakt naar de SLK Cup. net zoals Monny Krant die uit de Saker Sports Car komt.
Ook een nieuwe rijder, die via Rick Venema in de SLK cup is gestapt, is Remco Struijk. Remco gaat in maart op voor zijn race licentie en hoopt op 31 maart aan de start te verschijnen van zijn eerste race in  de SLK Cup. Het wordt dan ook zijn race debuut, net zoals Dirk Bonenkamp die de SLK in eigen beheer race klaar gemaakt heeft.

De strijd zal  in 2018 ongetwijfeld weer gaat afspelen tussen de oude rotten Theo van de Berg- Johan de Rouw- Dirk van Dijk, en gezien de laatste race  van vorig jaar, zal Ad Bouman zich zeker bij de eerste gaan melden. Vooral ook omdat Niels Nipperus is gestopt met de SLK Cup. Grote outsiders in die strijd zijn, Robin Vogel en Henk Maasen van de Brink. Met daarnaast nog Wout de Graaff die met Eelco Sirag het veld compleet kan gaan maken

Daarnaast komt JW Racing met 5 nieuwe rijders aan de start, waaronder John Hooft – Huub van Eijndhoven- John Peters – en als de auto klaar is ,Martin Huisman.

Als je heel het veld van SLK’s ziet dan valt het op dat het stuk voor stuk plaatjes van auto’s zijn. De een nog mooier dan de andere. Iedereen kijk dan ook met veel spanning uit naar de eerste wedstrijd die op zaterdag 31 maart op het circuit van Zandvoort verreden gaat worden. Wil je het ook meemaken kom dan zaterdag 31 maart naar het circuitpark Zandvoort. Entree is gratis.TIJDSCHEMA 31.3.2018 A ZV versie 1