Met weer een geweldig startveld van 30 deelnemers was de seizoen openingswedstrijd van de Mercedes SLK Cup er weer ééntje om in te lijsten. En over het gezegde : “het mooie weer krijg je er gratis bij” was wederom niet te veel gezegd.
Met opnieuw weer nieuwe rijders aan de start. Zoals Arjan Arendse die met dochter Linn aan de start verscheen. Lars Olij, vriend van Arjan die ook nieuw is en die het geluk niet aan zijn kant had deze keer. Alexander Aelberts en Colin Herber die onderdak vonden bij JW Racing en David Buitendijk die bij MDM een auto gehuurd had. Daarnaast ook Joop Kooreman die overgestapt was uit de Suzuki klasse. Ook het nieuwe team Blokes, met aan de start de rijders, Robert Mels en Rutger Dalenoord.

In de kwalificatie zette Robin Vogel de toon met een snelste tijd, gevolgd door verrassend sterk rijdende Ad Bouman en Dirk Van Dijk.  De eerste wedstrijd werd een prooi voor Robin, die afgelopen maanden veel geleerd van de Jaap van Lagen. Achter Robin, werd voor elke meter gevochten  wat ook uit de tijden duidelijk te zien was. Met verschillen van tiende van seconden tussen de eerste vijf rijders, waarbij Ad Bouman aan het langste eind trok door een tweede plaats voor zich opeiste.  Vanaf plaats vijf tot en met plaats elf scheelde het maar één seconden waarbij Edwin Kuijpers verrassend de zesde plaats in beslag nam. Bij de nieuwelingen was het de opvallend sterkt rijdende Colin Herber die de aandacht op zich deed vestigen . Joop Kooreman moest nog wat wennen aan de SLK. Echter hij had ook veel last van een niet goed werkende versnellingsbak. Toch bleef ook Joop positief over de deelname van zijn nieuwe klasse.

In de tweede race was het wederom Robin Vogel die de aandacht trok. Van meet af ging hij er direct van door, gevolgd door team genoot, Henk Maassen van de Brink, Nu was het Ad Kras, die de achtervolging inzette, met Ad Bouman op de achterbumper.  Dit jaar liggen de tijden onwaarschijnlijk dicht bij elkaar. Waarbij  10 rijders binnen de seconden van elkaar rondrijden. Het wordt dit jaar voor veel rijders de grote opgave om het juiste gaatje op te zoeken tijdens de races om alsnog te kunnen inhalen. 

Grote pechvogel in deze tweede race was Lars Olij. Nadat Lars in de aanloop naar de racelicentie al een wagen af had geschreven, was het nu in de tweede race weer raak. Doordat bij het uitkomen van het scheivlak de kerbstone raakte, verloor hij de macht over het stuur. Met gevolg een grote schade aan de voorzijde van de SLK.  Nieuwkomers Robert  Mels en Rutger Dalenoord reden om beurten met de SLK, waarbij zij tijdens tussen de beide races, steeds de stoel moesten wisselen in verband met de grote lengte verschillen van beide rijders. Ondanks dit konden beide rijders terug zien op mooie races, waarbij ervaring opdoen de insteek was van Robert en Rutger.

Uitslag  race
1e Robin Vogel
2E Henk Maassen van de Brink
3e Dirk van Dijk
4e Ad Kras
5e Sem van Ooijen
Totale uitslag . www.slkcup.nl

Gezelligheid troef in de Vip trailer tent