Tijdens de Zuiderzee Short rally zullen twee Mercedes SLK equipes aan de start verschijnen. Het zijn Coen den Hartigh, genavigeerd door Joell Ebbers en Michel Smeets genavigeerd door Olav Janssen.

Peter Wieringa van WDM Motorsport is samen met Coen den Hartigh van Arco Racing, zich aan het oriënteren om de mogelijkheden te bekijken om blijvend in de rallysport te stappen.
Coen den Hartigh zal samen met Joell Ebbers deel gaan nemen in de Zuiderzee Short rally, in een Mercedes 230 SLK. Voor Coen, die normaliter deel neemt aan de Dakar rally en dit jaar ook in de Morocco Dessert Challenge van start zal gaan, zal het zijn rally debuut zijn. Hij overweegt dan ook om dit jaar nog diverse Nederlandse rally evenementen te kunnen gaan rijden. Wordt vervolgt
Michel Smeets, is na het zware ongeluk in Spanje weer zover herstel dat hij weer kan deelnemen in een rallyauto. De bekende Opel Ascona is ingewisseld voor de ex Theo van de Berg Race Cup SLK.
Doordat de Mercedes SLK 230 voor niet al te veel geld te koop is (aanschaf prijs ca € 2500 – € 3500) en een tijdloos model heeft, maakt de rallywagen met een ster, wellicht tot een Low Budget rallywagen met de uitstraling van een Mercedes. Voor inlichtingen, mail dan naar info@slkcup.nl
De derde inschrijver Arjan Arendse, kon zijn Mercedes SLK Rally wagen niet op tijd klaar gereed krijgen en moet helaas verstek laten gaan.